Rodi.nl:

Koks Cuisine Culinaire Purmerend koken op hoog niveau voor vrijwilligers Dijklander Ziekenhuis

wo 31 jan 2024

PURMEREND – Leden van Cuisine Culinaire Purmerend (CCP) hebben zondagmiddag 28 januari, onder leiding van Maître de Cuisine Jan Boeren, gekookt voor ongeveer 40 vrijwilligers van het Dijklander Ziekenhuis. Volgens goede traditie laat de 38 leden tellende club, onderdeel van de grootste amateur-kookvereniging in ons land Cuisine Culinaire Nederland, zich een keer per jaar van haar culinairste kant zien voor vrijwilligers van instellingen of organisaties. Eerder deden ze dat onder andere voor de Voedselbank en Vluchtelingenwerk. 

De vrijwilligers kregen als voorgerecht auberginekaviaar en mozzarella, rucola en pijnboompitten.
De vrijwilligers kregen als voorgerecht auberginekaviaar en mozzarella, rucola en pijnboompitten. (Foto’s: Han Giskes)

De vrijwilligers van het ziekenhuis werden achtereenvolgens getrakteerd op auberginekaviaar en mozzarella, rucola, pijnboompit, aardappel-witlofsoep, rouleau van kip, mosterdfruit, puree van bataat, spruitjes, witte druif, knoflook-roomsaus en – als dessert- schuim van bloedsinaasappel, witte chocolade-ijs, bloedsinaasappel, pistache. 

Tekst gaat verder onder de foto


De leden van Cuisine Culinaire Purmerend maken er traditiegetrouw veel werk van. 

Cuisine Culinaire Purmerend is vanaf januari 2016 actief. In clubverband wordt momenteel met drie groepen van zo’n twaalf leden (op woensdag, donderdag en vrijdag) op hoog niveau gekookt; een mooi uitdagend 5-gangen diner met bijzondere ingrediënten vergezeld van bijpassende wijnen. De (professionele) keuken is gevestigd in het Gerrit Rietveld College (Spinnekop). Met uitzondering van juli en augustus kookt elke groep een keer per maand. CCP heeft alleen gemengde groepen. Tussen de groepen bestaat veel interactie. Je kunt bijna altijd met een andere groep meekoken als je op de dag van je eigen brigade verhinderd bent. Er zijn ongeveer twee keer zoveel vrouwen als mannen lid. 

Zoals gezegd worden de koksjassen eens in het jaar speciaal aangetrokken voor vrijwilligers. Dit keer genoten vrijwilligers van het Dijklander Ziekenhuis van de kookkunsten van de leden van CCP. “Deze vrijwilligers ondersteunen patiënten, bezoekers en medewerkers door het uitvoeren van diverse taken. Ze brengen koffie rond, delen soep uit, vervullen de rol van gastheer/- vrouw in de algemene ruimtes en op afdelingen, verzorgen gastenvervoer en gastenpendel en transport tussen locaties. “Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Dat is in ons geval onze passie delen met mensen die ook veel voor de maatschappij betekenen”, aldus Jeroen de Groot van Cuisine Culinaire Purmerend uit.

Tekst gaat verder onder de foto


‘Zo, dat ziet er heel smakelijk uit’. 

Verder organiseert de vereniging voor de leden andere kookgerelateerde activiteiten, zoals een partneravond, bijeenkomsten waarbij de leden nieuwe technieken leren of proeverijen/workshops. Naast voorzitter Jeroen de Groot bestaat het bestuur van CCP uit secretaris Marieke van Vuure en penningmeester André Zeldenthuis. Voor meer inlichtingen: https://cuisine-culinaire-purmerend.nl